Friday, March 15, 2013

Spaghetti Amatriciana

Denna enkla och goda pasta är ett återkommande och säkert kort här hemma.
Smakrik trots få ingredienser, den skall stå och puttra ett tag men sköter sig själv. 
Som vanligt har jag justerat originalreceptet och här kommer min version!



Antal portioner: 4

Ingredienser
1 pkt bacon (140 g)
1 pkt krossade tomater (500 g)
250 g körsbärstomater 
3 vitlöksklyftor
500 g spaghetti
chili (valfritt och efter behag)

parmesanostbasilika
olivolja
socker
salt och peppar
Till serveringen fräsch sallad
parmesanost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Dela tomaterna på mitten och finhacka vitlöken och häll över i en ugnsform. Blanda ihop tillsammans med lite olivolja och ställ in formen i ugnen. Låt stå i ca 30 min.

2. Stek bacon på låg värme i en gryta på medelvärme i en skvätt olivolja utan att det tar färg.

3. Tillsätt de krossade tomaterna, den finhackade chilin och en nypa socker och koka under lock på svag värme ca 30 min.

4. Koka upp pastavatten och tillsätt rejält med salt. Koka pastan enligt anvisningarna.

5. När tomaten och vitlöken är klara så häll i hälften av blandningen i tomatsåsen, spara resten till garnering.

6. Häll av pastavattnet men spara en kopp  av vattnet och tillsätt det till såsen. Blanda ner pastan i tomatsåsen och rör om. Dekorera med resten av de ugnsbakade tomaterna, basilika och finriven parmesanost.