Sunday, January 27, 2013

Biff på indiskt vis med spenat & halloumisallad och naanbröd


Superenkel smakrik rätt som passar perfekt till stressade vardagar!


Ingredienser

Biff

70 g indisk pasta (ex. Pataks Tandoori)
0,5 citron
800g ryggbiff
några kvistar koriander

Youghurtdipp

2.5 dl naturell youghurt
några kvistar koriander
0,5 citron

Halloumi & Spenatsallad

1 pkt Halloumiost
några kvistar koriander
1 paket alfalfagroddar
1 ask krasse
1 stor morot
200g färsk bladspenat
1 citron
sesamfrön

Currysås

1 burk kokosmjölk
ca 100g indisk pasta  (ex. Pataks Tandoori)
maizena

Naanbröd

2-4 naanbröd


Tillvägagångssätt

Sätt på ugnen på den temperatur som naanbröden skall tillagas på.

Biff: Marinera köttet genom att blanda pastan, citronsaften , olivolja, salt och peppar tillsammans med köttet.

Youghurtdipp: Blanda youghurt, saften från citronen, hackade koriandern, olivolja och salt och peppar.

Halloumi & spenatsallad: Häll över spenaten i en salladsskål, tillsätt hackad koriander, alfalfagroddar, klippt krasse och hyvlad morot.

Biff: Stek det marinerade köttet i en het stekpanna. Beroende på hur du vill ha köttet steker du det olika länge.

Bröd: Släng in naanbröden ugnen och grädda enligt anvisningarna.

Currysås: Sätt en kastrull på medelstark värme och häll i kokosmjölken och en del av pastan, smaka av och justera smaken med mer pasta om det behövs. När en önskad smak uppnåtts, låt såsen koka upp och red eventuellt av med lite maizena för en tjockare sås. 

Halloumi & spenatsallad: Stek upp Halloumiosten i en stekpanna på medelstark värme tillsammans med en skvätt olivolja.

Servering: Skär upp biffen i smala skivor på snedden. Lägg över halloumiosten till salladen och krydda med sesamfrön. Servera med youghurtdipp och naanbröd.