Min matberedare är ett sådant exempel, använder den nog varje dag! Istället för att stå och gråta för att hacka löken perfekt så slänger jag i den i beredaren så är den färdighackad på några sekunder.
Äger du en matberedare så gör du denna soppan på ett kick!
Till lunch idag blev det en smakrik sötpotatissoppa som mättade riktigt bra. Toppingen är viktig då den tillför lite crunch till den släta soppan (har svårt för släta soppor annars). Kändes nyttigt och bra för både kropp och miljö vilket får anses som en bonus! Servera som den är eller med ett gott bröd till, vi åt vitlöksbröd till - mums!
Antal: 4 port
Ingredienser
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st chili (eller efter behag)
1 st citrongräs (ta bort det yttersta höljet, banka och grovhacka)
3 msk färsk ingefära
1 tsk kanel
1 kg sötpotatis
ca 1 liter vatten
saft från citron
olja att steka i
Topping: rostade pumpakärnor, solroskärnor och cayennepeppar
Gör så här
Sätt en gryta med olja i på medelvärme
Mixa lök, vitlök, chili, citrongräs och ingefära i en matberedare (eller för hand) och häll ner i grytan.
Stek utan att det får färg ca 5 min, tillsätt kanelen efter halva tiden.
Under tiden skalar du och skär sötpotatisen i mindre bitar och tillsätter därefter i grytan, fyll på med vatten så att det täcker och låt koka under lock på svag värme tills potatisen är mjuk ca 7 min.
Mixa sedan soppan och smaka av med citron, salt och peppar